nieuws

Ritchie Bros. sluit jaar af met zes grote materieelveilingen

bouwbreed Premium

Ritchie Bros. sluit jaar af met zes grote materieelveilingen

Bedrijven houden duidelijk ook op materieelgebied een eindejaarsopruiming. Meer dan 2.500 machines en trucks werden gisteren en ook nog vandaag geveild in Moerdijk. Daar is de eerste van zes grote materieelveilingen zonder minimum biedingen of vastgestelde prijzen die Ritchie Bros. Auctioneers nog dit jaar houdt in Europa en het Midden Oosten.

In totaal moeten meer dan 7000 items verkocht worden, waaronder een groot aanbod van bouw- en grondverzetmachines, transportvoertuigen, landbouwmachines, kranen, trucks en toebehoren, zo meldt Alexander Ypeij, Communications Specialist Europe.

In de eerste 9 maanden van 2011 verkocht Ritchie Bros. al meer dan 34.000 items bij veilingen in Europa en het Midden Oosten. Het veilingbedrijf verkoopt doorgaans meer materieel in het vierde kwartaal van het jaar in deze regio.

Upgraden of uitbalanceren

Guylain Turgeon, Managing Director EMEA, legt uit hoe dat komt: “Voor het einde van het jaar zijn er veel bedrijven die hun vloot upgraden of uitbalanceren, waarvoor onze aankomende veilingen uitstekende gelegenheden zijn. Bieders vanuit de hele wereld doen mee in de veilingen, omdat zij machines en trucks nodig hebben om hun lopende projecten af te ronden. Zij weten dat we veel materieel aanbieden en alles verkopen aan de hoogste bieders tijdens de veilingdagen.”

Een uitgebreid interview met Guylain Turgeon is binnenkort te lezen in de Materieelkrant die op donderdag 1 december verschijnt.

Eindejaarsveilingen in Europa en het Midden Oosten:

MOERDIJK, NEDERLAND –24 & 25 november

OCANA, SPANJE–1 & 2 december

ATHENE, GRIEKENLAND– 6 december (wordt live uitgezonden tijdens Caorso veiling)

CAORSO, ITALIE– 6 & 7 december

ST AUBIN SUR GAILLON, FRANKRIJK – 8 december

DUBAI, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN– 13 & 14 december

Meer info: www.rbauction.com.

Reageer op dit artikel