nieuws

‘Rheden moet langere tunnelbak zelf betalen’

bouwbreed Premium

De gemeente Rheden wil dat de provincie Gelderland een langere tunnelbak in Dieren neerlegt. Prima, zegt gedeputeerde Biezen (ruimtelijke ordening), maar dan moet de gemeente meebetalen. Gedeputeerde Staten willen de verkeersproblemen in Dieren oplossen met een korte tunnelbak vanaf het kruispunt N348/Harderwijkerweg. Een langere bak, de wens van de gemeente Rheden, is 13 miljoen euro […]

De gemeente Rheden wil dat de provincie Gelderland een langere tunnelbak in Dieren neerlegt. Prima, zegt gedeputeerde Biezen (ruimtelijke ordening), maar dan moet de gemeente meebetalen.

Gedeputeerde Staten willen de verkeersproblemen in Dieren oplossen met een korte tunnelbak vanaf het kruispunt N348/Harderwijkerweg. Een langere bak, de wens van de gemeente Rheden, is 13 miljoen euro duurder. De kosten voor het verkeersproject Traverse Dieren worden geraamd op 93 miljoen euro. Provinciale Staten beslist 9 november over het project.

Reageer op dit artikel