nieuws

Plantjes op Lentmark

bouwbreed Premium

Een toren van ‘afvalhout’ wordt bekleed met vetplantjes. De schuine delen van de 18,5 meter hoge Lentmark in de Nijmeegse Waalsprong krijgen een groen dak. Dat wordt aangelegd door leerlingbouwers en werkloze jongeren in de bouw. Zij realiseren de toren naar een ontwerp van Royal Haskoning, dat het project in opdracht van het Nijmeegse NVOB […]

Een toren van ‘afvalhout’ wordt bekleed met vetplantjes. De schuine delen van de 18,5 meter hoge Lentmark in de Nijmeegse Waalsprong krijgen een groen dak. Dat wordt aangelegd door leerlingbouwers en werkloze jongeren in de bouw. Zij realiseren de toren naar een ontwerp van Royal Haskoning, dat het project in opdracht van het Nijmeegse NVOB Cultuurfonds organiseert. De negenhoekige uitkijktoren is opgetrokken uit hergebruikt bouwmateriaal. Want naast een werkervaringsproject is de Lentmark ook een les in duurzaam bouwen. Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel