nieuws

Overheid steunt fossiele brandstoffen nog steeds

bouwbreed Premium

De overheid steekt nog steeds bakken met geld in het gebruik van fossiele brandstoffen. Duurzame energiebronnen komen er daarentegen bekaaid vanaf. Dit blijkt uit onderzoek van CE Delft en Ecorys. Het eindgebruik van energie wordt jaarlijks gesteund met 4,6 miljard euro. Daarvan is 4,4 miljard bestemd voor fossiele energie en 0,2 miljard voor hernieuwbare energie. […]

De overheid steekt nog steeds bakken met geld in het gebruik van fossiele brandstoffen. Duurzame energiebronnen komen er daarentegen bekaaid vanaf. Dit blijkt uit onderzoek van CE Delft en Ecorys.

Het eindgebruik van energie wordt jaarlijks gesteund met 4,6 miljard euro. Daarvan is 4,4 miljard bestemd voor fossiele energie en 0,2 miljard voor hernieuwbare energie. Aan de productiekant komt hernieuwbaar er beter van af. Van de in totaal 2,5 miljard gaat 1,2 naar kern- en fossiele energie en 1,3 miljard naar hernieuwbare energiebronnen. De onderzoekers constateren dat het energiebeleid wel verschuift naar lagere emissies en een grotere leveringszekerheid, maar dat de maatregelen van het kabinet niet meeschuiven.

Reageer op dit artikel