nieuws

Ontwerpen voor negen gebouwen aan Waal Nijmegen

bouwbreed Premium

Ontwerpen voor negen gebouwen aan Waal Nijmegen

Drie architectenbureaus ontwerpen negen gebouwen voor het project Handelskade, het woon- en werkgebied aan de Waal in Nijmegen.

Afgelopen weekend presenteerden Vera Yanovshtchinsky architecten, HVDN architecten en Mulleners + Mulleners hun eerste gezamenlijke schetsen. Het project Handelskade, tussen het spoor en de Waalhaven, is het eerste deelplan van Waalfront, dat doorloopt tot aan de nieuwe Stadsbrug. Op de voormalige locatie van De Gelderlanderworden 540 appartementen en 4000 vierkante meter voor horeca en bedrijfsruimtes ontwikkeld. Eén van de gebouwen wordt een uitkragende woontoren pal aan de Waal met een parkeergarage voor 500 auto’s. Daarnaast komen drie flats met schuine daken en gevarieerde gevels.

De plannen moeten medio 2012 bouwklaar zijn, tegelijkertijd met een wijziging in het bestemmingsplan. De uitvoering start in de tweede helft van 2012. Eerste oplevering is in 2014. Het werk duurt tot 2017. Opdrachtgever is Ontwikkelcombinatie Handelskade, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling en woningcorporatie Standvast Wonen.

Reageer op dit artikel