nieuws

Nieuwe stationsomgeving bij Grolsch Veste

bouwbreed Premium

De omgeving van NS-station Drienerlo bij stadion Grolsch Veste gaat op de schop om de entree naar het Business & Science park meer ruimtelijke kwaliteit te geven. Het nieuwe, hellende plein zal worden begrensd door het stadion van FC Twente, het Defensiegebouw en een nog nieuw te bouwen kantoorcomplex van minimaal 10.000 en maximaal 15.000 […]

De omgeving van NS-station Drienerlo bij stadion Grolsch Veste gaat op de schop om de entree naar het Business & Science park meer ruimtelijke kwaliteit te geven. Het nieuwe, hellende plein zal worden begrensd door het stadion van FC Twente, het Defensiegebouw en een nog nieuw te bouwen kantoorcomplex van minimaal 10.000 en maximaal 15.000 vierkante meter.

Verder wordt er een nog te ontwerpen landmark aan het station Drienerlo gerealiseerd. Aangezien de Grolsch Veste wordt uitgebreid met 8000 plaatsen, wordt het perron van station Drienerlo uitgebreid. Er komt een nieuwe trapopgang met tourniquet.

De stationsomgeving maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan van het B&S park waar kavels voor kennisintensieve bedrijven worden ontwikkeld. Deze worden onder meer ontwikkeld langs de vernieuwde Hengelosestraat, de verbinding tussen Enschede en Hengelo. In mei 2012 zou een aannemer aan de slag moeten gaan met het nieuwe stationsplein.

Reageer op dit artikel