nieuws

Nieuwe bestuurder moet problemen Lefier oplossen

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Lefier heeft een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd, nadat de voltallige raad van bestuur afgelopen vrijdag werd geschorst.

De bestuurders zouden onvoldoende draagvlak hebben bij de organisatie en de raad van commissarissen. “Er is sprake van een verschil in visie op het te voeren beleid”, is het enige wat de corporatie er voorlopig over kwijt wil. Cees Buys is tot ad interim bestuurder benoemd. Hij werkte eerder voor Universitair Medisch Centrum Groningen, Evean, Heineken en Randstad. Buys zal behalve leidinggeven volgens de raad van commissarissen ook “onderzoek doen naar de huidige situatie bij Lefier en op basis van die analyse een voorstel te doen voor een oplossingsrichting”.

De Groningse corporatie heeft een zwaar jaar achter de rug. Op de bouw van achthonderd studentenwoningen in de Reitdiepzone in de stad werd 5,5 miljoen euro verlies geleden. Lefier was naar eigen zeggen te ambitieus en zag niet op tijd in dat het project wegens milieubezwaren niet te realiseren was. De verwerving van grond had daarom niet plaats moeten vinden, verontschuldigde toenmalig bestuurder Ton Selten zich achteraf. Op ontwikkelposities moest Lefier veel afschrijven. “We hebben te grote risico’s genomen”, concludeerde de corporatie in het jaarverslag over 2010. Eind 2010 waren 225 opgeleverde nieuwbouwwoningen nog niet verkocht.

Reageer op dit artikel