nieuws

Nieuwe Actros meteen al Europese Truck of the Year 2012

bouwbreed Premium

Nieuwe Actros meteen al Europese Truck of the Year 2012

De nieuwe Mercedes-Benz Actros met Euro 6 motor heeft tijdens de vakbeurs Trailer 2011 in Kortrijk op overtuigende wijze de Europese titel Truck of the Year 2012 in de wacht gesleept. De constante innovaties en hoge investeringen van Mercedes-Benz worden door de Europese vakjury zeer positief beoordeeld, zo meldt de truckfabrikant trots. De nieuwe Actros werd verkozen vanwege zijn zuinigheid, duurzaamheid, rijdynamiek en comfort. Extra punten kreeg het uitgebreide motorenprogramma met Euro 5, EEV en Euro 6 krachtbronnen.

De titel Truck of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan de vrachtauto die de grootste bijdrage heeft geleverd op het gebied van zuinigheid, emissies, veiligheid, rij-dynamiek, ergonomie en comfort. De nieuwe Actros behaalde een totaal van 161 punten en liet daarmee de concurrentie ver achter zich. De Tatra Phoenix werd nummer twee met 67 punten en de de Scania Euro 6 nummer drie met 50 punten.

Actros al eerder verkozen

Het is het tweede jaar op rij dat een Mercedes-Benz truck de titel Truck of the Year binnensleept. Truck of the Year 2011 staat namelijk op naam van de Mercedes-Benz Atego. De Actros mag de titel overigens voor de vierde keer voeren. In 1997, 2004 en 2009 werd deze vrachtauto namelijk ook Truck of the Year.

Een nieuwe dimensie

De nieuwe Actros is volgens Mercedes-Benz in alle opzichten écht nieuw. Rendement, rijdynamiek en comfort voor de chauffeur waren de belangrijkste prioriteiten bij de ontwikkeling. De nieuwe Actros beschikt over een nieuwe range cabinevarianten, een compleet nieuw chassis, een nieuwe wielophanging, aandrijflijn en een stoer design met kenmerkende lichtunits.

Torsiestijver chassis

Het nog rustiger en veiliger weggedrag volgt uit een breder en nog torsiestijver chassis. Ook beschikt de truck over een nieuwe stuurinrichting voor een directer en scherper stuurgedrag. Op het nieuwe model debuteert de unieke Afstandsassistent met Stop and Go-functie. Dit systeem regelt volautomatisch het accelereren en remmen bij stremmend verkeer. Dit maakt met name stadsverkeer en filerijden veel makkelijker.

De Mercedes-Benz Actros met Euro 6 motor is de eerste truck van een compleet nieuwe lijn en loopt dus verder op de zaken vooruit.

Meer info: www.mercedes-benz.nl/Trucks.

Reageer op dit artikel