nieuws

Nederlandse truckers staan goed ‘gesmeerd’ klaar voor Le Dakar

bouwbreed Premium

Nederlandse truckers staan goed ‘gesmeerd’ klaar voor Le Dakar

Een ware armada aan Nederlandse voertuigen, van een veelheid aan teams, is inmiddels onderweg naar Latijns Amerika voor Le Dakar 2012. Hoewel de naam anders doet vermoeden heeft de rally al jaren niks meer te maken met Afrika, maar het avontuur is er niet minder om. En er wordt volop gesponsord…. Afgelopen weekend werd in Valkenswaard de RTL GP Dakar Pre-Proloog gehouden. Daar lieten de teams zien, waartoe hun rallytrucks in staat zijn.

‘Groeneveld’ staat er prominent op het front van zowel de Iveco trucks van het De Rooy team, als op de MAN’s van het Veka Rallyteam met onder meer Marcel van Vliet. Beide teams hebben hun voertuigen voorzien van automatische vetsmering, waardoor het onderhoud in het bivak zeker een half uur minder tijd per truck kost. Tijdens de rit worden alle belangrijke punten permanent gesmeerd en dat zorgt uiteraard voor minder slijtage en onderhoud.

Powerstar voor De Rooy

De Rooy rijdt dit jaar met een wel heel bijzondere Iveco, namelijk een ‘Powerstar.’ Dat is een voertuig wat eigenlijk niet gevoerd wordt in Europa, maar is voorbehouden aan Australië. Dankzij de verder naar achteren geplaatste cabine zit Gerard met zijn monteur en navigator halverwege het chassis van de Powerstar en dat zorgt voor meer comfort. Hopelijk blijven rugklachten dit keer uit voor Gerard.

Ginaf met luchtvering

Ook Ginaf Rally Power staat weer aan de start met kopman Wuf van Ginkel. De Ginaf trucks zijn in het afgelopen jaar omgebouwd van hydraulische vering naar luchtvering. De omgebouwde Ginaf trucks zijn een voorbode van de nieuwe rallytrucks waarmee het team volgend jaar wil starten.

Reageer op dit artikel