nieuws

Nederlands fonds kiest voor Duitse vastgoedobjecten

bouwbreed Premium

Duits vastgoed belooft mooie rendementen, verklaart directeur Martin van Gooswilligen van Synvest Fund Management de oprichting van het Synvest German RealEstate Fund NV.

Terwijl Duitse vastgoedbeleggers al langer een vertrouwde verschijning zijn in Nederland, onder meer op de Amsterdamse Zuidas, ziet Synvest momenteel de redenen groeien voor een beweging de andere kant op. “De Duitse economie is de sterkste en meest stabiele in Europa en groeit voorspoedig. Bovendien moet de Duitse vastgoedmarkt in bepaalde regio’s nog een forse inhaalslag maken”, weet de directeur. “Dat vertaalt zich in aantrekkelijke prijzen voor goede opjecten.” Het omgekeerde kortom van het beeld dat momenteel in Nederland overheerst.

Van Gooswilligen zou van Nederlandse beleggers al langer vragen vernemen naar mogelijkheden in Duitsland. “Zij zijn op zoek naar degelijke rendementen en risicospreiding.”

Woningen en winkels in Duitsland zijn betaalbaar, stelt hij tevreden vast. Het nieuwe fonds mikt (vooral) op aankoop en beheer van (zorg)woningen en winkels. Zorgvastgoed heeft als pré vooral – zeker in economisch onzekere tijden – dat het om een weinig conjunctuurgevoelige sector gaat.

Door zich te richten op relatief kleine objecten met meerdere huurders, wordt ook binnen Duitsland aan risicospreiding gedaan. Synvest German RealEstate rekent over een periode van 7 jaar op een totaalrendement van 9,6 procent per jaar. Dit is gebaseerd op aankoop- en verhuursommen en derhalve niet afhankelijk van een uitpondstrategie. De bedoeling is een fonds op te bouwen met een belegd vermogen van circa 150 miljoen euro. De eerste reeks objecten hiervoor is al geselecteerd.

Reageer op dit artikel