nieuws

‘Nederland haalt doel energie’

bouwbreed

Minister Verhagen (economische zaken) wil dat Nederland in 2020 voldoet aan internationale doelstellingen dat 14 procent van energie duurzaam is opgewekt. Dat bleek deze week tijdens een debat over zijn energiebeleid. De minister gaat mogelijk energiebedrijven wettelijk verplichten in de toekomst meer groene energie te leveren, zoals een deel van de Tweede Kamer graag wil. […]

Minister Verhagen (economische zaken) wil dat Nederland in 2020 voldoet aan internationale doelstellingen dat 14 procent van energie duurzaam is opgewekt. Dat bleek deze week tijdens een debat over zijn energiebeleid. De minister gaat mogelijk energiebedrijven wettelijk verplichten in de toekomst meer groene energie te leveren, zoals een deel van de Tweede Kamer graag wil. In het voorjaar wordt hierover meer bekend.

Een nieuwe kerncentrale in Borssele is ook onderdeel van de plannen van Verhagen. Maar als er geen aanvraag komt, dan komt deze er niet.

Reageer op dit artikel