nieuws

MKB Nederland pleit voor behoud crisismaatregelen

bouwbreed Premium

MKB Nederland wil dat minister Donner de crisismaatregelen voor de bouw verlengd. “De situatie in de sector is nog niet hersteld”, stelt de branchevereniging.

“Er is alle reden voor het kabinet om de crisismaatregelen die zijn genomen voor de ondernemers in de bouw- en woningmarkt te verlengen.” De tijdelijke verlaging van de btw en het verlagen van de overdrachtsbelasting hebben volgens MKB Nederland een positief effect gehad. Dat zou volgens de belangenvereniging blijken uit onderzoek onder schilders, stukadoors en verhuizers. MKB Nederland wil de nationale hypotheekgarantie op peil houden, dubbele lasten van woningeigenaren beperken. Ook dringt de vereniging aan op een lage overdrachtsbelasting, en wordt het op prijs gesteld als banken meer ruimte geven bij hypotheekverstrekking aan starters en zzp’ers. Vandaag debatteert de Tweede Kamer met minister Donner over de woningmarkt.

Reageer op dit artikel