nieuws

Mexicaans bedrijf aast op Wavin

bouwbreed

Wavin heeft een ongevraagd overnamebod ontvangen van het Mexicaanse bedrijf Mexichem. Dat heeft de producent van buizen- en leidingsystemen gisteren gemeld. Hoe hoog het bod is, is nog onduidelijk.

Mexichem, een producent van onder meer pvc-buizen, wil alle uitstaande aandelen Wavin opkopen. Het bestuur van Wavin zal het indicatieve en niet-bindende bod goed bestuderen en zal daarbij kijken naar “de zin, voordelen en gevaren van een zakelijke combinatie met Mexichem”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Het nieuws kreeg een zeer warm onthaal aan het Damrak. Rond het middaguur stond het aandeel Wavin ruim 60 procent in de plus, op 6,35 euro. De plotselinge stijging van de koers, was voor de onderneming aanleiding het nieuws over het overnamebod naar buiten te brengen.

Wavin heeft Bank of America Merrill Lynch in de arm genomen als financieel adviseur en advocatenkantoor Stibbe voor juridisch advies. Wavin liet verder weten dat de raad van commissarissen heeft besloten dat president-commissaris René Kottman, die ook voorzitter is van de raad van commissarissen van Delta Lloyd, niet zal participeren in de onderhandelingen. Delta Lloyd heeft indirect een belang in Wavin.

Margedruk

Wavintelt circa 6400 werknemers en is actief in 26 Europese landen. De omzet kwam in 2010 uit op meer dan 1,2 miljard euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar boekte Wavin een omzet van 1,03 miljard, 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Mexichem heeft meer dan 10.000 werknemers in dienst. Het bedrijf had in 2010 een omzet van meer dan 3 miljard dollar. Behalve pvc, produceert het concern ook zout, chloor en soda. In Europa is Mexichem vooralsnog alleen actief in Engeland.

De Zwolse buizenfabrikant maakte eind vorige maand bekend in het vierde kwartaal nauwelijks nog omzetgroei te verwachten. Het bedrijf houdt rekening met voortdurende margedruk als gevolg van de economische malaise en de daarmee gepaard gaande toename van de concurrentie.

Reageer op dit artikel