nieuws

Meeste EU-geld Nederland uitgegeven in landbouw

bouwbreed Premium

-Van de 2,15 miljard euro die Nederland van de Europese Unie heeft gekregen in 2010, is 52 procent gespendeerd in de landbouw. Dat is iets meer dan de gemiddeld 50 procent die Europa aan die sector geeft. Veel meer dan gemiddeld wordt uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling, 26 procent in Nederland tegen 8 procent in […]

-Van de 2,15 miljard euro die Nederland van de Europese Unie heeft gekregen in 2010, is 52 procent gespendeerd in de landbouw. Dat is iets meer dan de gemiddeld 50 procent die Europa aan die sector geeft.

Veel meer dan gemiddeld wordt uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling, 26 procent in Nederland tegen 8 procent in Europa. Slechts een schijntje wordt gespendeerd in de voor de bouw belangrijke sector regionaal beleid, het cohesie- en het structuurfonds, waar slechts 233 miljoen Europees geld aan werd uitgegeven door ons land. Dat is 11 procent, terwijl alle EU-landen gemiddeld 33 procent hieraan besteden.

Reageer op dit artikel