nieuws

Logistiek vastgoed vindt vlot zijn weg op de markt

bouwbreed Premium

De verhuur voor logistiek vastgoed is in het derde kwartaal sterk aangetrokken. Dat constateert vastgoedadviseur CBRE in zijn periodieke overzicht van de ontwikkelingen in deze markt. Het landelijke leegstandspercentage zou in ongeveer een half jaar tijd zijn gedaald van ruim 9,5 naar 7,7 procent. Maar de verschillen tussen gebieden en locaties blijken groot. Rotterdam en […]

De verhuur voor logistiek vastgoed is in het derde kwartaal sterk aangetrokken. Dat constateert vastgoedadviseur CBRE in zijn periodieke overzicht van de ontwikkelingen in deze markt. Het landelijke leegstandspercentage zou in ongeveer een half jaar tijd zijn gedaald van ruim 9,5 naar 7,7 procent. Maar de verschillen tussen gebieden en locaties blijken groot. Rotterdam en West-Brabant springen er qua klandizie gunstig uit. In West-Brabant neemt de leegstand rap af. Vooral moderne “speculatief ontwikkelde” centra raken daar vlot bezet. Hierdoor begint zelfs schaarste te ontstaan. Dat kan op termijn kan leiden tot hogere huren in de top van de markt, weet CBRE. Opvallend is verder dat overal in toenemende mate distributieruimte wordt verkocht aan lokale partijen. Het betreft zowel bedrijven met herontwikkelingsdoeleinden als eigenaar-gebruikers.

Reageer op dit artikel