nieuws

Lithos verkoopt nieuwbouw van winkelcentrum Ridderhof

bouwbreed Premium

Ontwikkel- en bouwbedrijf Lithos heeft een dinsdag opgeleverd winkelcentrum verkocht aan vastgoedbedrijf Hoogvliet.

Het gaat om een uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Het winkelcentrum kwam een halfjaar geleden in het nieuws door een schietpartij waarbij zes mensen werden doodgeschoten.

Lithos was op dat moment bezig met fase 1 van het nieuwbouwplan, dat in totaal 4.500 vierkante meter winkeloppervlak behelst. Het totale winkelcentrum wordt in stappen gerevitaliseerd. “Na de ellende is dit een heel belangrijk project voor de winkeliers. Ze hebben iets om zich aan vast te klampen”, zegt ontwikkelaar Hans Jung van Lithos. Jung is sinds 2004 bezig met het project. In augustus 2008 kreeg het dochterbedrijf van Aan de Stegge de financiering rond, vlak voordat de financiële markten verkrampten. Lithos was net op tijd. “Daar ben ik heel blij om”, zegt Jung.

Jung kreeg de 36 eigenaren op een lijn over de renovatie van het winkelcentrum. “Bij verdeeld eigendom is dat een bijzondere prestatie. Daarmee omgaan is een groot probleem.” De winkeliers zijn volgens Jung heel blij met de aanpak. “Ze willen bij wijze van spreken niet dat we weggaan.”

De nieuwbouw bevindt zich op de eerste verdieping. Jung: Als je op de begane grond staat, denk je dat de eerste verdieping de begane grond is.” Zo trekken de winkels boven makkelijk klanten aan.

Reageer op dit artikel