nieuws

Lichte sandwichvloer prefab aangeleverd

bouwbreed Premium

Reppel Bouwspecialiteiten uit Dordrecht heeft voor een woningbouwproject in Leiden voor het eerst geprefabriceerde OP-Deck sandwichvloerelementen geleverd. Tot nu toe werd dit type vloer ter plekke samengesteld.

De vloeren hebben een overspanning van 4,25 meter en een dikte van 220 millimeter. Ze wegen slechts 180 kilogram per vierkante meter, nog minder dan de minimaal 190 kg/m2van een ter plaatse gemonteerde en afgestorte OP-Deck sandwichvloer.

De vloeren bestaan uit een sandwich element van staalplaat met polyisocyanuraat (pir)-isolatie, daarop geëxpandeerd polystyreen (eps) vulblokken met daartussen en erboven een gestorte betonvloer, met wapeningsstaven tussen de vulblokken en een wapeningsnet in het vloerveld. De OP-Deck sandwichvloer is licht, heeft een hoge Rc-waarde (warmteweerstand) en een laag eigen gewicht. Hij wordt stempelvrij gemonteerd en uitgevoerd.

De prefab vloerelementen zijn toegepast bij de bouw van acht loftwoningen in Leiden. De wanden van die woningen zijn gestort in een verloren isolatie, volgens het Insulated Concrete Form (ICF) concept. In de prefab vloerelementen zijn sparingen opgenomen, onder meer voor de doorvoer van Solatube daglichtsystemen.

Reppel benadrukt dat de prefab OP-Deck sandwichvloeren vanwege hun geringe gewicht zeer geschikt zijn voor optop-projecten. De elementen, met van fabriekswege ingestorte hijsvoorzieningen, zijn maximaal 3 meter breed en 7,5 meter lang. Het minimaal mogelijke gewicht is 160 kg/m2.

Reageer op dit artikel