nieuws

Kabinet zet plannen voor Randstadprovincie door

bouwbreed

Het kabinet zet de plannen voor de vorming van een Randstadprovincie door. Dat schrijft minister Donner (binnenlandse zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. De regering negeert daarmee een motie van PVV-kamerlid Brinkman, die door een meerderheid van de Tweede Kamer is aangenomen. Deze motie roept op om te stoppen met de voorbereidingen van […]

Het kabinet zet de plannen voor de vorming van een Randstadprovincie door. Dat schrijft minister Donner (binnenlandse zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

De regering negeert daarmee een motie van PVV-kamerlid Brinkman, die door een meerderheid van de Tweede Kamer is aangenomen. Deze motie roept op om te stoppen met de voorbereidingen van een Randstadprovincie, een fusie van Flevoland met Noord- Holland en Utrecht. Donner noemt de motie “ontijdig”. Aan de drie betrokken provincies is gevraagd om met een stappenplan te komen voor een samenvoeging. Of alternatieven aan te dragen. De minister wil daar op wachten.

Reageer op dit artikel