nieuws

Kabinet: betalingstermijn maximaal zestig dagen

bouwbreed

Kabinet: betalingstermijn maximaal zestig dagen

De maximumbetalingstermijn voor bedrijven onderling wordt zestig dagen. Dat is een van de maatregelen die het kabinet neemt om op tijd betalen af te dwingen.

Alle overheidsinstanties moeten hun facturen binnen 30 dagen betalen. In de praktijk werkt de overheid al sinds 2009 met deze betalingstermijn, maar dat wordt nu wettelijk vastgelegd. Daarnaast mogen schuldeisers straks veertig euro vragen als minimumvergoeding voor incassokosten bij het te laat betalen van rekeningen.

Nederland volgt hiermee een Europese richtlijn om betalingsachterstanden te bestrijden. Wanneer de nieuwe regels precies van kracht worden, is niet duidelijk. Eerst moet de Raad van State zich over de kabinetsplannen buigen.

Reageer op dit artikel