nieuws

Jimmy Green lijdt niet onder valse bescheidenheid

bouwbreed Premium

De markt bestormen met hout-kunststofcomposiet van de hoogste kwaliteit. Met die ambitie sloegen MBA-gediplomeerd zakenman Roon Veugelers (52) en bedrijfseconoom Jeremy Molag (28) de handen ineen. Samen begonnen ze het bedrijf Jimmy Green, dat moet uitgroeien tot een hoofdrolspeler op de markt van het hout-kunststofcomposiet.

In hun kantoorruimte aan de Haagse Theresiastraat vullen de ambitieuze jongeling en de door de wol geverfde ondernemer elkaar nauwgezet aan als ze uitleggen waar hun bedrijf voor staat. Molag vol enthousiasme vertellend over de uiteenlopende mogelijkheden die hij ziet voor hout-kunststofcomposiet, Veugelers bedaagt stipulerend dat de onderneming stapje voor stapje de markt zal veroveren.

“Jeremy heeft materiaalkennis, een enorme dosis doorzettingsvermogen en overtuigingskracht”, zegt Veugelers. “Naar buiten toe is hij het gezicht van de onderneming. Zelf heb ik ruim dertig jaar ervaring in de zakenwereld. Ik ken alle ins en outs, weet hoe je van een bedrijf een succes kunt maken en heb mijn diploma master of business administrationop zak. Voor een startende onderneming heeft mijn kennis een enorme toegevoegde waarde. Jeremy en ik vormen dan ook een ijzersterke combinatie. Samen maken we Jimmy Green groot.”

Voorsprong

Molag wordt al net zo weinig gehinderd door bescheidenheid als zijn collega. “Wij kunnen de beste kwaliteit leveren. En daardoor hebben we meteen een enorme voorsprong op onze concurrenten.”

In dat verband wijst hij op de nauwe contacten die hij onderhoudt met diverse fabrieken in Azië. “Die hebben we in feite geleased. Onze eigen specialisten aldaar volgen het fabricageproces van hoogwaardig hout-kunststof-composiet nauwlettend. Alles wat kwalitatief tekortschiet, schuiven ze aan de kant waarna het wordt gerecycled. Wij leveren alleen topproducten.”

Tuinschuttingen

Veugelers: “En dat is natuurlijk sterk in ons voordeel als we de enorme markt die er is voor dit materiaal gaan bewerken. Hout-kunststofcomposiet leent zich onder meer voor kades, maar ook is het ideaal om te gebruiken voor geluidswallen die Rijkswaterstaat plaatst langs de snelwegen. En vergeet de particulieren niet. Ons product is zeer geschikt voor bijvoorbeeld tuinschuttingen en vlonders.”

Een groot voordeel van het materiaal, vertelt Molag, is dat het milieu er door wordt ontzien. “We maken gebruik van hout- en kunststofafval. Er hoeft dus geen boom voor gekapt te worden. En stel dat bij een controle in de fabriek onverhoopt blijkt dat een partij niet voldoet aan onze kwaliteitseisen, dan kan het weer opnieuw worden gebruikt. Het is dan ook een volmaakt ecologisch verantwoord product. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel.”

Molags compagnon is er daarom van overtuigd dat het niet lang zal duren of het materiaal wordt opgenomen in de bestekken die Rijkswaterstaat hanteert bij aanbestedingen. “In dat geval wordt het verplicht om hout-kunststofcomposiet te gebruiken bij het plaatsen van geluidswallen. En dat zou ik als milieubewust ondernemer zeer toejuichen.”

Vooruitlopend op het te verwachten succes van de onderneming, zijn Molag en Veugelers op zoek naar agenten die hun product willen vertegenwoordigen en naar bedrijven die het willen distribueren. “Die zijn altijd welkom”, zegt Molag. “Ze kunnen via onze website contact met ons opnemen. We zijn graag bereid om hen te vertellen over ons product, onze werkwijze en onze toekomstplannen. Nog even en onze naam is een begrip in de markt. Dan weet iedereen, professional of doe-het-zelver dat Jimmy Green staat voor milieuvriendelijke topkwaliteit.”

Reageer op dit artikel