nieuws

Investeringsgolfje in bedrijfsgebouwen

bouwbreed Premium

Bedrijven hebben in september 6 procent meer geïnvesteerd in machines en gebouwen dan in dezelfde maand van 2010. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was er vooral vraag naar gebouwen. September was de laatste maand dat de tijdelijke verlaging gold van het btw-tarief op verbouwingen en renovaties van gebouwen. Sinds 1 oktober ligt […]

Bedrijven hebben in september 6 procent meer geïnvesteerd in machines en gebouwen dan in dezelfde maand van 2010. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was er vooral vraag naar gebouwen.

September was de laatste maand dat de tijdelijke verlaging gold van het btw-tarief op verbouwingen en renovaties van gebouwen. Sinds 1 oktober ligt het tarief weer op 19 procent.

Ondanks de groei in 2011 bevinden de bedrijfsinvesteringen zich nog steeds op een erg laag niveau. In september 2011 werd 18 procent minder geld uitgegeven dan in dezelfde maand in 2008, toen de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging.

Reageer op dit artikel