nieuws

Investeringen industriestijgen naar 8 miljard euro

bouwbreed Premium

De Nederlandse industrie is van plan volgend jaar voor 7994 miljoen euro te investeren. De beoogde uitgaven zijn bijna 2 miljard euro hoger dan in 2010. Dit jaar stijgt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek het volume al naar 7,6 miljard euro. Vooral de raffinaderijen en de chemie zijn optimistisch. Zij kondigen aan volgend […]

De Nederlandse industrie is van plan volgend jaar voor 7994 miljoen euro te investeren. De beoogde uitgaven zijn bijna 2 miljard euro hoger dan in 2010. Dit jaar stijgt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek het volume al naar 7,6 miljard euro.

Vooral de raffinaderijen en de chemie zijn optimistisch. Zij kondigen aan volgend jaar de investeringen met 17 procent op te voeren tot 1,8 miljard euro. Optimisme heerst eveneens in de voedingsmiddelenindustrie (goed voor 1,7 miljard euro), de papier- en grafische sector (339 miljoen euro) en de bedrijven gespecialiseerd in reparaties en de installatie van machines (339 miljoen euro).

In de hout- en bouwmaterialenindustrie dalen volgend jaar de investeringen met 7 procent tot 223 miljoen euro. De uitgaven in de metaal-elektro vallen met 9 procent terug tot 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel