nieuws

Innovatieprijs voor IHC Merwede

bouwbreed Premium

IHC Merwede heeft een innovatieprijs gewonnen met zijn flexibele ‘paalwagen’ IHC Spud Guard TM. Hiermee kan een snijkopzuiger doorwerken als er veel golven zijn. De prijs is bedoeld voor innovaties die breed toepasbaar zijn, goed zijn te verkopen in de maritieme sector en voldoende exportpotentieel hebben. De uitreiking vond plaats in het kader van de […]

IHC Merwede heeft een innovatieprijs gewonnen met zijn flexibele ‘paalwagen’ IHC Spud Guard TM. Hiermee kan een snijkopzuiger doorwerken als er veel golven zijn.

De prijs is bedoeld voor innovaties die breed toepasbaar zijn, goed zijn te verkopen in de maritieme sector en voldoende exportpotentieel hebben. De uitreiking vond plaats in het kader van de Maritieme Week. Een spudpaal verbindt baggerschepen tijdens de uitvoering van werkzaamheden met de bodem. De IHC Spud Guard TM maakt deze verbinding flexibel zodra de golfslag boven een bepaalde grens komt. Op die manier is de paal beter beschermd tegen de golfkrachten en wordt het risico op schade bij slechte weersomstandigheden kleiner.

Reageer op dit artikel