nieuws

‘Infrastructuurautoriteit combineren met Randstadprovincie’

bouwbreed Premium

‘Infrastructuurautoriteit combineren met Randstadprovincie’

Minister Donner wil kijken of het oprichten van een infrastructuurautoriteit is te combineren met een eventuele vorming van een Randstadprovincie.

Dat zegde de minister vandaag toe tijdens de behandeling van de begroting van zijn ministerie in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte eerder bekend dat er autoriteiten komen die de besluitvorming op het gebied van infrastructuur grotendeels overnemen. Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheid van drie autoriteiten: één voor Amsterdam/Almere, één voor Utrecht en één voor de Metropoolregio.

Deze onderzoeken worden nu mogelijk gekoppeld aan het onderzoek naar de vorming van een Randstadprovincie, een fusie tussen de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Eerder pleitte de gemeente Haarlemmermeer voor één infrastructuurautoriteit voor de gehele Randstad.

Reageer op dit artikel