nieuws

Infrasector: felle kritiek op Fundeon

bouwbreed

Fundeon probeert zijn gezicht te redden door in gesprek te gaan met bedrijven die in problemen komen door de nieuwe erkenningsregeling voor leermeesters. Dat stelt Arnold Niekamp, directeur Vereniging Samenwerkingsverbanden Infrastructuur (VESIN). Niekamp zegt dat de regeling die eerder dit jaar werd aangepast, een heel slechte maatstaf is. Hij concludeert dat op grond van het […]

Fundeon probeert zijn gezicht te redden door in gesprek te gaan met bedrijven die in problemen komen door de nieuwe erkenningsregeling voor leermeesters. Dat stelt Arnold Niekamp, directeur Vereniging Samenwerkingsverbanden Infrastructuur (VESIN). Niekamp zegt dat de regeling die eerder dit jaar werd aangepast, een heel slechte maatstaf is. Hij concludeert dat op grond van het gegeven dat meer dan de helft van de ruim tweehonderd bij VESIN aangesloten bedrijven problemen hebben met de nieuwe regels. Die bepalen onder meer dat praktijkleerlingen uitsluitend mogen worden begeleid door erkende leermeesters. Onderzoek van VESIN wijst uit dat andere kenniscentra voor beroepsonderwijs soepeler regels hanteren.

> Pagina 15: infrasector eist herstel oude regels

Reageer op dit artikel