nieuws

Houtskeletbouw staakt productie gevelelementen

bouwbreed

Houtskeletbouw Alphen ziet zich genoodzaakt de productie van prefab gevelelementen te staken. Voor zestien werknemers is ontslag aangevraagd.

Volgens Robin van Leeuwen van Houtskeletbouw Alphen kan de productie niet langer uit. “Het kost elke dag te veel geld, dit is niet langer verantwoord”, laat hij weten.

De onderneming, die deel uitmaakt van bouwbedrijf R.A. van Leeuwen, is zwaar getroffen door de terugval in de woningbouw. Bovendien kampt de toeleverancier met hoge lonen en een hoger dan gemiddeld ziekteverzuim. Dat de fabriekslocatie in Alphen aan den Rijn verre van ideaal is, werkt ook niet mee, aldus Van Leeuwen. “We hebben al diverse keren plannen gemaakt om te verhuizen, maar dat bleek te duur voor ons.”

Houtskeletbouw zal werken blijven aannemen en uit-enigeeren, maar wil de productie van de gevelelementen onderbrengen bij fabrieken die dat goedkoper kunnen. Het bedrijf ziet zich in dat plan echter gedwarsboomd door het UWV. “Ondanks dat de ontslagcommissie unaniem toestemming wilde verlenen, is de beslissingsbevoegde daarvan afgeweken en heeft ons geen toestemming gegeven”, zegt Van Leeuwen. “We laten het er echter niet bij zitten, want we moeten stoppen met de productie. Momenteel onderzoeken we wat te doen.”

FNV Bouw hekelde de ontslagaanvraag van Houtskeletbouw afgelopen zaterdag nog in deze krant. De vakbond vindt dat het bedrijf de slechte productielocatie niet kan en mag afwentelen op het personeel. Vakbondsbestuurder Kirsten Smit reageerde dan ook tevreden op afwijzing van het ontslagverzoek door het UWV.

Reageer op dit artikel