nieuws

Handel met mond vol tanden

bouwbreed Premium

Gewoonlijk hebben de handelaren snel hun zegje klaar. Zeggen ze precies te weten wat de concurrenten doen en wat de toekomst zal brengen. Momenteel staat iedereen met de mond vol tanden en vecht voor zich. Oude zekerheden bestaan niet meer. Kortingen? Zolang je maar niet onder de inkoopprijs duikt. De prijs van ruw staal ligt […]

Gewoonlijk hebben de handelaren snel hun zegje klaar. Zeggen ze precies te weten wat de concurrenten doen en wat de toekomst zal brengen. Momenteel staat iedereen met de mond vol tanden en vecht voor zich. Oude zekerheden bestaan niet meer. Kortingen? Zolang je maar niet onder de inkoopprijs duikt.

De prijs van ruw staal ligt een derde onder het hoogste peil van het jaar. Sinds september loopt de vraag sterk terug. De oude voorraad ligt te wachten op inkoopsprijs.

De Oostenrijkse houtmarkt laat een duidelijke stijging van prijs en afzet zien. De Duitse markt daarentegen vertoont dalingen. In de Verenigde Staten nemen de prijzen van diverse houtsoorten af. Plaatmateriaal wordt duurder. Kortom: bepaald geen eenduidig beeld op de houtmarkten.

De kunststoffen werden in doorsnee een procent goedkoper. Iedereen wacht af. Een rol speelt de slechte stemming onder de autoverkopers waardoor de vraag afneemt. De non-ferrometalen zijn 2 procent goedkoper geworden. Langzaam ebt de vraag weg. De goedkope euro helpt de prijzen overeind te houden. Aan het front van zand en grind zit geen beweging.

(NBI)

Reageer op dit artikel