nieuws

Grontmij ziet winst afnemen

bouwbreed Premium

Grontmij verwacht dit jaar minder winst te boeken dan in 2010. Om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden, gaat het bedrijf verder op de schop.

Dat heeft het ingenieursbureau dinsdagochtend bekendgemaakt. Grontmij zag de operationele winst in de eerste 9 maanden van het jaar met bijna 11 procent dalen tot 20,6 miljoen euro. Na belastingen bleef met 3,2 miljoen euro 6 miljoen euro minder over dan in de eerste 9 maanden van 2010.

Van 22 naar acht

Het bedrijf zal nieuwe maatregelen nemen om de moeilijke marktomstandigheden te bestrijden. Zo wordt het aantal kantoren in Nederland in de komende jaren teruggebracht van 22 naar acht. Grontmij verwacht dat het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) dit jaar op 40 miljoen euro uitkomt, tegen 46,5 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst over 2011 zal volgens het bedrijf waarschijnlijk onvoldoende zijn voor een uitkering van dividend.

Reageer op dit artikel