nieuws

Eerste bouwer bereikt top van CO2-ladder versie 2.0

bouwbreed Premium

Ballast Nedam heeft als eerste bouwer niveau 5 van de CO2-ladder versie 2 bereikt.

De aannemer is niet alleen in staat zijn eigen uitstoot kooldioxide terug te dringen maar slaagt ook een geringe emissie op zijn projecten te realiseren. “De CO2-ladder wordt voor de branche steeds belangrijker”, zegt bestuursvoorzitter Theo Bruijninckx van Ballast Nedam. “De bouwketen kan met een helder en toegankelijk instrument de gezamenlijke CO2-prestaties op projectniveau inzichtelijk maken voor de klant. Dat is maatschappelijk relevant, zeker voor bedrijven die meerwaarde willen bieden in ketensamenwerking.”

De door ProRail opgezette CO2-ladder is sinds het voorjaar overgedragen aan de onafhankelijke stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. De stichting introduceerde versie 2.0, die aansluit bij het eisenpakket van een economisch meest voordelige inschrijving.

Reageer op dit artikel