nieuws

Drie vrouwen winnen Keverling Buismanprijs

bouwbreed Premium

Suzanne van Eekelen, Goaitske de Vries en Esther Rosenbrand zijn winnaars van de Keverling Buismanprijs 2011 van Deltares en Kivi Niria.

“Bij toeval drie vrouwen”, aldus Mandy Korf, voorzitter van de jury. “Vrouwen zijn in de geotechniek nog in de minderheid. Van de studenten zijn 15 tot 20 procent vrouw.” Van Eekelen won de prijs in de categorie wetenschappelijke publicaties, voor een geotechnische evaluatie van paalmatrassen. De Vries kreeg de prijs in de categorie ‘Geo-engineering voor een breed publiek’, voor haar optreden als adviseur waterkeringen in een TMF-televisieprogramma over beroepen. Rosenbrand ontving de prijs in de categorie ‘Jong talent’. Zij ontwikkelde een methode voor het observeren en visualiseren van zandtransport, waardoor experimenten beter geïnterpreteerd kunnen worden. De drie prijzen werden uitgereikt op de Geotechniekdag in Breda.

Lees meer over de Keverling Buismanprijs 2011

Reageer op dit artikel