nieuws

DHV scoort met efficiënte Nereda-waterzuivering

bouwbreed

DHV scoort met de Nereda-technologie voor afvalwaterzuiveringen. Het advies- en ingenieursbureau heeft van het waterschap Rijn en IJssel opdracht gekregen de bestaande waterzuiveringsinstallatie in Dinxperlo te vervangen door deze “innovatieve energie- en ruimtebesparende” vondst. De nieuwe zuiveringsinstallatie wordt gecombineerd met een openbare watertuin en groengebied. Het gezuiverde afvalwater stroomt hierin door water- en rietpartijen. De […]

DHV scoort met de Nereda-technologie voor afvalwaterzuiveringen. Het advies- en ingenieursbureau heeft van het waterschap Rijn en IJssel opdracht gekregen de bestaande waterzuiveringsinstallatie in Dinxperlo te vervangen door deze “innovatieve energie- en ruimtebesparende” vondst. De nieuwe zuiveringsinstallatie wordt gecombineerd met een openbare watertuin en groengebied. Het gezuiverde afvalwater stroomt hierin door water- en rietpartijen. De locatie is een voormalige vuilstort. De kosten van de zuivering bedragen 8 miljoen euro, met het park erbij gaat het om 12 miljoen euro. DHV-directeur Piet van Helvoort ziet aankomen dat de Nereda-techniek uitgroeit tot de nieuwe wereldstandaard. Het waterschap verklaart ervoor te te kiezen om de combinatie van een efficiëntere zuivering en een beduidend geringer ruimtebeslag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels