nieuws

DHV scoort met efficiënte Nereda-waterzuivering

bouwbreed

DHV scoort met de Nereda-technologie voor afvalwaterzuiveringen. Het advies- en ingenieursbureau heeft van het waterschap Rijn en IJssel opdracht gekregen de bestaande waterzuiveringsinstallatie in Dinxperlo te vervangen door deze “innovatieve energie- en ruimtebesparende” vondst. De nieuwe zuiveringsinstallatie wordt gecombineerd met een openbare watertuin en groengebied. Het gezuiverde afvalwater stroomt hierin door water- en rietpartijen. De […]

DHV scoort met de Nereda-technologie voor afvalwaterzuiveringen. Het advies- en ingenieursbureau heeft van het waterschap Rijn en IJssel opdracht gekregen de bestaande waterzuiveringsinstallatie in Dinxperlo te vervangen door deze “innovatieve energie- en ruimtebesparende” vondst. De nieuwe zuiveringsinstallatie wordt gecombineerd met een openbare watertuin en groengebied. Het gezuiverde afvalwater stroomt hierin door water- en rietpartijen. De locatie is een voormalige vuilstort. De kosten van de zuivering bedragen 8 miljoen euro, met het park erbij gaat het om 12 miljoen euro. DHV-directeur Piet van Helvoort ziet aankomen dat de Nereda-techniek uitgroeit tot de nieuwe wereldstandaard. Het waterschap verklaart ervoor te te kiezen om de combinatie van een efficiëntere zuivering en een beduidend geringer ruimtebeslag.

Reageer op dit artikel