nieuws

Breijer neemt adviseur Asset Facility Management over

bouwbreed Premium

Breijer Bouw en Installatie heeft Asset Facility Management uit Uden overgenomen. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Asset Facility Management adviseert over onderhoud en beheer van gebouwen. Het bedrijf, dat 35 werknemers telt, werkt vooral voor opdrachtgevers in de non-profitsector, zoals gemeenten, woningbouwcorporaties en onderwijsinstellingen.

“Omdat we onze ambitie verder willen uitbouwen op de onderhoudsmarkt, is het een logische stap om Asset over te nemen”, zegt Breijer-directeur Tokunbo Weststeijn. “Asset is goed thuis op het gebied van onderhoud en sterk in het voorbereidende proces van de instandhouding van vastgoed. We zullen zien dat Breijer de komende jaren zijn groei op de onderhoudsmarkt kan voorzetten.”

Asset zal voorlopig onder eigen naam en identiteit blijven werken. Dat gebeurt “nog enkele jaren” onder leiding van Fons Haen, de voormalig eigenaar van het bedrijf.

Volgens Haen doet zich in de markt steeds vaker de situatie voor dat klanten onderhoudscontracten willen afsluiten met uitvoerende bedrijven, waarbij de adviseur controlerend en sturend moet blijven optreden. “Doordat Breijer nu nauw gaat samenwerken met Asset kunnen we de klant een aanspreekpunt bieden, waar alle problemen kunnen worden behandeld”, aldus Haen.

Reageer op dit artikel