nieuws

Boskalis zet in op groei

bouwbreed

Boskalis zet in op groei

Boskalis zag in het derde kwartaal zijn orderportefeuille en vlootbezetting licht toenemen. De komende jaren moet het echte herstel komen.

Het concern rekent conform de verwachting voor dit jaar op een nettowinst van 230 tot 250 miljoen euro. Door het laatcyclische karakter van de markten waarin het bedrijf actief is, manifesteren de gevolgen van economische crisis die drie jaar geleden inzette, zich juist dit jaar sterk. In het tweede kwartaal van dit jaar zag Boskalis zelfs – voor het eerst sinds jaren – de bezettingsgraad van zijn grote baggerschepen substantieel teruglopen.

Na 2011 kan de markt volgens Boskalis flink aantrekken. Wanneer precies is mede door de turbulente economische ontwikkelingen moeilijk in te schatten. Mogelijk lopen sommige projecten weer vertraging op. De verwachting blijft desondanks dat veel projecten de komende jaren worden aanbesteed.

Reageer op dit artikel