nieuws

Borstelring van kunststof zonder tussenringen

bouwbreed

Op de Infrarelatiedagen in de Evenementenhal in Gorinchem presenteert Koti uit Weert de ‘wave ring’, een borstelring van uitsluitend kunststof die door zijn vormgeving tussenringen overbodig maakt.

Van buiten liggen de borstelharen in een plat vlak, maar de binnencirkel heeft een golvende vorm die aansluit op die van de naastgelegen borstelringen, waarbij nokken voorkomen dat de ringen ten opzichte van elkaar kunnen verdraaien.

Traditionele borstelringen hebben vlakke stalen binnencirkels, die van elkaar gescheiden gehouden worden door stalen tussenringen. De nieuwe ‘wave ring’ van Koti wordt compleet vervaardigd van polypropyleen. De borstelringen zijn snel en makkelijk te monteren op de borstelwals van elke gewenste breedte. “Wegenbouwers gebruiken een borstelwals om het oppervlak schoon te vegen, de wals veegt alles naar de zijkant van de weg“, legt directeur John van Kouwen van Koti uit.

Terzijde wijst hij op een andere primeur van Koti Technisch en Industrieel Borstelwerk: de stalen onkruidborstel met een bekleding van biologisch afbreekbare kunststof. “De ‘wave ring’ is weliswaar niet biologisch afbreekbaar, maar hij kan volledig worden gerecycled”, aldus Van Kouwen.

Een gemiddelde gebruiker heeft eens in de twee tot vier maanden nieuwe borstelringen nodig.

Reageer op dit artikel