nieuws

Betonprijs voor ‘tijdloze architectuur’

bouwbreed Premium

Het 130 meter hoge woongebouw De Kroon in Den Haag heeft de Betonprijs 2011 in de categorie Woningbouw gewonnen.

De jury roemt de ‘tijdloze architectuur van internationale allure’ en noemt het gebouw ‘een sieraad voor de omgeving’. De onderbouw is uitgevoerd in een combinatie van prefab en gestort beton. De bovenbouw is gestort met een tunnelbekisting. De gevelelementen zijn van gestraald beton. ‘Een tijdloze en duurzame oplossing’, vindt de jury. ‘Daarmee vormt het project een aanbeveling voor bouwen met beton’. Het gebouw is ontworpen door Rapp en Rapp uit Amsterdam voor ontwikkelcombinatie Wijnhaven (MAB en Kristal). De constructie is van Corsmit Raadgevend Ingenieurs en Bouwcombinatie Wijnhaven (Ballast Nedam en BAM) heeft het gebouw uitgevoerd. De gestraalde gevelelementen zijn geproduceerd door Loveld.

Lees ook Nouveautés krijgen Betonprijs

En verder: de jaarrede van Hans Ramler, voorzitter van de Betonvereniging

Reageer op dit artikel