nieuws

Badkamers renoveren met prefabdelen nog weinig in zwang

bouwbreed

Badkamers zijn snel te renoveren met voorgefabriceerde onderdelen. De markt biedt een ruime keuze. Corporaties maken er in de praktijk echter nog weinig gebruik van.

Het maakt weinig verschil of een badkamer voor nieuwbouw of voor renovatie wordt voorgefabriceerd. Veel van zulke badkamers worden in z’n geheel gemaakt en moeten om die reden ook als geheel door de gevel naar binnen worden geschoven. Sommige fabrikanten delen het resultaat weer op in losse segmenten die op locatie worden geassembleerd. Deze aanpak heeft het voordeel dat de gevel niet open hoeft en de delen via de deur naar binnen kunnen.

Heijmans Woningbouw Noord in Drachten zegt maximaal twee dagen tijd nodig te hebben voor het concept Fast-Makeover-Badkamer. De nieuwe badkamer wordt in de vorm van lichtgewicht prefabelementen via de trap in de woning gebracht.

Reageer op dit artikel