nieuws

‘Zorgplicht bouwer bij ongeval zzp’er’

bouwbreed Premium

Een zzp’er kan zijn opdrachtgever aansprakelijk stellen op basis van ‘werkgeversaansprakelijkheid’ als hem een arbeidsongeval overkomt. Dit heeft de kantonrechter in Assen onlangs geoordeeld. In een opinieartikel in deze krant legt advocaat Teunis Broer uit wat deze uitspraak nu feitelijk betekent voor de bouwpraktijk. “Bouwondernemingen hebben voor bepaalde zzp’ers een zorgplicht. Het advies is om […]

Een zzp’er kan zijn opdrachtgever aansprakelijk stellen op basis van ‘werkgeversaansprakelijkheid’ als hem een arbeidsongeval overkomt. Dit heeft de kantonrechter in Assen onlangs geoordeeld.

In een opinieartikel in deze krant legt advocaat Teunis Broer uit wat deze uitspraak nu feitelijk betekent voor de bouwpraktijk. “Bouwondernemingen hebben voor bepaalde zzp’ers een zorgplicht. Het advies is om juist die zzp’ers op dezelfde wijze te behandelen als eigen werknemers.”

De opdrachtgever moet er voor zorgen dat zzp’ers bekend zijn met de veiligheidsvoorschriften en ook moet hij toezien op naleving van deze voorschriften. Laat de werkgever dit na, dan kan dat vergaande (financiële) consequenties hebben, aldus de advocaat van Bierman advocaten.

> pagina 13: behandel zzp’er hetzelfde als eigen werknemer

Reageer op dit artikel