nieuws

Zestien genomineerden voor Betonprijs

bouwbreed Premium

Zestien genomineerden voor Betonprijs

De jury onder voorzitterschap van Wienke Bodewes, algemeen directeur van belegger-ontwikkelaar Amvest, selecteerde zestien genomineerden uit 98 inzendingen voor de Betonprijs.

“Het lijkt te kloppen dat in slechte tijden meer aan innovatie wordt gedaan, zowel qua techniek als samenwerking”, concludeert Frens Pries, directeur van de Betonvereniging en secretaris van de jury. Het woonhuis van de familie Schreppers in Eindhoven is volgens de jury een voorbeeld van hoe met “beton een mooie vormgeving en een mooi uiterlijk bereikt kan worden.” Het ontwerp is van Bob Manders uit Oisterwijk. De villa is gebouwd door Burgtbouw uit Deurne en medio 2010 opgeleverd. Constructie-adviesbureau Krekon uit Heeze zond haar in voor de Betonprijs 2011.

De villa is op een bijzondere manier uitgevoerd. Het buitenblad is eerst gestort, met zelfverdichtend beton, tot zes meter hoog in één keer, zonder zichtbare stortnaden. Om de schone structuur te bereiken, waren vurenhouten delen op de bekisting verlijmd. Enkele bouwdelen zijn op het werk geprefabriceerd.

Lees hier meer over de genomineerden voor de Betonprijs

Reageer op dit artikel