nieuws

Zeewater geschikt voor koeling ventilatielucht

bouwbreed Premium

Zeewater geschikt voor koeling ventilatielucht

Zeewater koelt ventilatielucht net zo goed als zoet water. Proeven in het Dolfinarium van Harderwijk met een zeewaterkoeler van StatiqCooling leren dat er nauwelijks verschillen zijn.

De installatie draait sinds 30 mei op de zeewaterringleiding van het Dolfinarium. Het systeem is opgebouwd uit een kunststof statische dauwpuntkoeler die StatiqCooling levert als model SC750/690 en een kunststof luchtbehandelingskast van Global Air Systems.

EBM Papst stelde voor de proeven een radiale ventilator beschikbaar van het type K3G310-AJ40-72. Reteg bracht de regelapparatuur in. Technisch laboratorium Re/Gent uit Helmond calibreerde de installatie met leidingwater. Daarna konden de resultaten van koelen met zout- en met zoet water met elkaar worden vergeleken. Tijdens de testen bleef geen zout achter in de installatie.

Lees meer over de StatiqCooling

Reageer op dit artikel