nieuws

Winkelbeheerder SCM is voortaan onderdeel van CBRE

bouwbreed

Vastgoedadviseur CB Richard Ellis Group (CBRE) neemt de Nederlandse beheerder van winkelcentra SCM Europe over.

Hiermee wordt de internationale speler CBRE marktleider in Nederland op het gebied van het beheer van winkelcentra. Hetzelfde geldt naar eigen zeggen voor de tak (verhuur)advisering over winkelvastgoed.SCM heeft in Nederland 59 winkellocaties in beheer met een gezamenlijke omvang van 625.000 vierkante meter. Volgens SCM-topman Albert Hoogland is de overname gunstig voor zijn organisatie. “Door toe te treden tot CBRE, wereldwijd marktleider in commercieel vastgoedadvies”, meldt hij, “zijn wij in staat significante voordelen te leveren aan bestaande en nieuwe klanten.”

CBRE ziet dat winkelcentra in Nederland momenteel de gewildste investeringsobjecten zijn. Doordat in hun verzorgingsgebieden veel mensen wonen, zouden ze veel perspectief hebben als langdurig succesvol beleggingsobject.

Het beursgenoteerde bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten uitgebreid op de pan-Europese winkelvastgoedmarkt . In verschillende landen werden daarvoor strategische overnames gepleegd.

Reageer op dit artikel