nieuws

Weer doorstart oude vuilstortBavelse Berg

bouwbreed Premium

Het evenementencomplex bij de voormalige vuilstort Bavelse Berg in Breda krijgt in afgeslankte vorm toch een vervolg. Daarover is het Bredase gemeentebestuur het eens geworden met het consortium MaSys, dat bestaat uit Maver Holding en Systabo Turn-Key Bouw (een werkmaatschappij van Volker Wessels).

Twee jaar geleden werd het project door het vorige college om financiële redenen afgeblazen. Nu wil het college er toch aan meewerken, mits het Breda geen geld kost.

Dat betekent dat MaSys ook de kosten van de benodigde infrastructuur voor zijn rekening neemt. Het hele complex bestaat uit een evenementenhal (in omvang vergelijkbaar met Ahoy) en outdoor-terrein, inclusief stadsstrand, een vestiging van Decathlon (sportartikelen), kinderopvang, een educatief speel- en ontwikkelingscentrum en een McDonalds.

Maver verwacht dat het complex in het najaar van 2013 gereed zal zijn.

Reageer op dit artikel