nieuws

Volker Wessels neemt aandeel van 30 procent in Heja

bouwbreed Premium

Volker Wessels neemt een aandeel van 30 procent in Heja. De bouwer is bij de uitvoering van projecten al jaren vaste partner van deze Bredase projectontwikkelaar.

Voor Volker Wessels is het aandeel een manier om meer zekerheid te krijgen over de uitvoering van de grote projecten van Heja. Voor Heja is het één van de stappen om vooruit te kunnen in de nieuwe economische werkelijkheid waarin projectontwikkelaars verkeren, legt directeur Jan Hoppen uit.

Een andere, tweede, is een contract met de NIBC Bank voor de realisatie van vijf projecten in en rond Breda ter waarde van 150 miljoen. Over een derde wordt nog gepraat: een vaste samenwerking met een vastgoedbelegger. Die gaat dan investeren in projecten van Heja. “We proberen ons bedrijf zo om te vormen van een ontwikkelaar naar een ontwikkelende belegger.”

De tijd dat zelfstandige ontwikkelaars hun projecten makkelijk van de grond kregen, is voorbij, weet hij maar al te goed. “Wij zoeken naar een goede manier om ons werk te kunnen blijven doen. Zoals alle ontwikkelaars dat nu aan het doen zijn.”

Dat de projecten van Heja gaandeweg groter werden, vergroot volgens hem ook de behoefte aan vaste, financieel sterke partners bij de realisatie. Volker Wessels geeft bijvoorbeeld al afbouwgaranties. In het verleden was bouwbedrijf Boot al eens aandeelhouder. Nu niet meer. “We werken nog wel veel met ze samen maar Boot is een vrij klein bedrijf.” De laagconjunctuur ten spijt, wordt schaalgrootte volgens hem belangrijker om goede projecten kostenefficiënt te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel