nieuws

Vertraging fraudezaak Kroon wegens ziekte

bouwbreed Premium

Vertraging fraudezaak Kroon wegens ziekte

De rechtszaak tegen vastgoedtopman Evert Kroon loopt vertraging op. Bij een regiezitting dinsdag in de rechtbank van Utrecht bleek dat Kroon een hartinfarct heeft gehad.

Zijn advocaat Frans Sijbers zei dat zijn cliënt mogelijk een operatie moet ondergaan. Eind dit jaar, begin komend jaar komt daar duidelijkheid over.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vastgoedman van fraude met facturen bij zowel de bouw als de verbouwing van privépanden en gesjoemel met belastingaangiften in 2006 en 2007. De vijftiger werd in maart vorig jaar aangehouden.

Volgens officier van justitie Josien Mooijen bedraagt het nadeel voor de Belastingdienst 1,5 miljoen euro. Eerder liet zij al weten een celstraf tegen Kroon te gaan eisen. “Omdat het gaat om graaien op grote schaal , aldus de officier. Een medewerker van Kroon, een controller, staat ook terecht, maar was dinsdag evenals Kroon niet aanwezig. Drie aannemers en interieurontwerper Jan des Bouvrie hebben geschikt in de zaak en hoeven niet meer voor te komen.

Reageer op dit artikel