nieuws

Verfconcern Akzo haalt streep door winstverwachting

bouwbreed

Verfconcern AkzoNobel heeft zijn winstverwachting voor 2011 geschrapt, vanwege de verslechterende economische omstandigheden. Dat bleek gisteren uit de cijfers over het derde kwartaal.

Eerder rekende AkzoNobel nog op een operationele winst (ebitda) die minimaal in lijn zou liggen met een jaar geleden. Toen kwam het resultaat uit op 1,96 miljard euro. Het bedrijf merkte destijds op dat de economie niet moest verslechteren.

AkzoNobel behaalde het derde kwartaal een ebitda van 507 miljoen euro, een daling van 12 procent ten opzichte van de 574 miljoen euro een jaar terug. Het nettoresultaat kwam uit op 148 miljoen, een jaar geleden was dat nog 217 miljoen.

Topman Hans Wijers zei niet te verwachten dat de macro-economische situatie snel zal herstellen. AkzoNobel lanceert daarom een programma dat moet resulteren in het aanjagen van de operationele winst met 500 miljoen euro in 2014.

Reageer op dit artikel