nieuws

Toch rijkskantoren in alle provincies

bouwbreed

De provincies Zeeland, Flevoland en Drenthe zijn ook aangewezen als concentratiegebieden voor het vestigen van rijksdiensten. Althans, dat zegt de Zeeuwse commissaris van de Koningin Karla Peijs. Minister Donner maakte begin deze maand bekend dat het Rijk twaalf steden heeft aangewezen waar rijksdiensten als de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de rechtbank worden geconcentreerd. De provincies Zeeland, […]

De provincies Zeeland, Flevoland en Drenthe zijn ook aangewezen als concentratiegebieden voor het vestigen van rijksdiensten. Althans, dat zegt de Zeeuwse commissaris van de Koningin Karla Peijs.

Minister Donner maakte begin deze maand bekend dat het Rijk twaalf steden heeft aangewezen waar rijksdiensten als de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de rechtbank worden geconcentreerd. De provincies Zeeland, Flevoland en Drenthe kregen geen concentratielocatie toegewezen. Volgens Peijs is dat nu teruggedraaid.

De concentratie moet een besparing van 70 miljoen euro opleveren. De Rijksoverheid heeft nu 4 miljoen vierkante meter kantoren in gebruik op 1800 kantoorlocaties in 130 plaatsen. Dit is 11 procent van het totale aantal kantoren in Nederland.

Reageer op dit artikel