nieuws

TNO: Maastunnel snel aanpakken

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam moet de betonrot in de Maastunnel op korte termijn aanpakken. Dat concludeert TNO uit onderzoek naar schade aan de constructie die deze zomer aan het licht kwam. Bij werkzaamheden bleek de tunnelvloer onder het rijdek fors aangetast. Het gaat onder meer om losgedrukte betonschollen en blootliggende wapening. Volgens TNO is de constructieve […]

De gemeente Rotterdam moet de betonrot in de Maastunnel op korte termijn aanpakken. Dat concludeert TNO uit onderzoek naar schade aan de constructie die deze zomer aan het licht kwam.

Bij werkzaamheden bleek de tunnelvloer onder het rijdek fors aangetast. Het gaat onder meer om losgedrukte betonschollen en blootliggende wapening. Volgens TNO is de constructieve veiligheid van Nederlands oudste afzinktunnel nog niet in gevaar, maar zijn betonreparaties nodig om die in de toekomst te waarborgen. De werkzaamheden moeten uiterlijk in 2014 zijn uitgevoerd. In december moet een plan van aanpak klaar zijn. De gemeenteraad besluit begin volgend jaar over de uitvoering.

Bij de grootschalige asbestsanering die aannemer Asbest & Combi Services deze zomer uitvoerde in de westbuis, blijken ook pcb’s te zijn aangetroffen. Volgens TNO zijn die afkomstig uit straatvuil dat met het verkeer naar binnen is gekomen. De oostbuis wordt volgende zomer gesaneerd.

Reageer op dit artikel