nieuws

Terex voegt CTT-321-16 toe aan flattop serie

bouwbreed Premium

Terex voegt CTT-321-16 toe aan flattop serie

De toch al uitgebreide serie flattop torenkranen van Terex dochteronderneming Comedil is uitgebreid met drie uitvoeringen van de nieuwe CTT-321-16 middenmoter. De CTT reeks loopt nu vanaf 50 tot 720 tonmeter.

‘Grootgrutter’ Terex mag zich eigenaar noemen van niet minder dan 15 historische kranenmerken. Op torenkraangebied is dat Costruzione Macchine Edili, beter bekend als Comedil, gestart in 1962 en sinds 1988 van Terex. Nog maar een paar maanden geleden overleed Ferruccio Moritsch op 76 jarige leeftijd. Hij was het die samen met zijn broer Raffaele bijna 50 jaar geleden Comedil begon.Keuze uit 26 stuks


De reeks torenkranen bestaat uit Self Erectors, Hammerheads, Luffing Jibs en Flats. Bij deze laatste serie is er nu keuze uit 26 stuks, waaronder drie uitvoeringen van de nieuwe CTT-321-16 middenmoter. Het eerste getal slaat op het maximale lastmoment van 320 tonmeter, terwijl het tweede het maximale hijsvermogen vertegenwoordigd bij gebruik van het maximaal aantal inscheringen. De kat heeft een lengte van 30 tot 75 m, met aan de 75 m punt nog 2,6 ton capaciteit.

De CTT-321-16 is er in drie uitvoeringen, te weten de H20, de HD23 en de TS23. Deze aanduiding heeft betrekking op het type toren wat gebruikt wordt.

Comfortabele cabine

De EVO15 cabine van deze flattops is uiteraard van alle gemakken voorzien, waarbij veiligheid en ergonomie voorop staan. Zo treffen we een nieuwe joystick bediening aan en gemakkelijk af te lezen displays. Alle electrische circuits zijn gemakkelijk bereikbaar en indien het koud wordt heeft de machinist 2400 watt verwarming achter de hand. Een ingebouwde radio/CD speler maakt het werk nog aangenamer. De bediening van alle kraanfuncties kan ook geschieden buiten de cabine, met behulp van een afstandsbediening.

Meer info: www.terexcranes.com.

Reageer op dit artikel