nieuws

‘Te vroeg om effecten verhuisboete te zien’

bouwbreed Premium

Het is nog te vroeg om nu al de effecten van de verlaging van de overdrachtsbelasting te beoordelen. Dat zei Tweede Kamerlid Betty de Boer tijdens een bezoek aan het Amsterdamse Oosterdokseiland.

De grootste bouwput van Amsterdam, totale investering dik 900 miljoen, is de achtergrond voor een bezichtiging door leden van MKB Infra. De liberale Betty de Boer die vanavond aan de bak kan met het Bouwbesluit, was erbij om met eigen ogen de goede werken van enkele leden te bekijken, zoals Germieco die de inrichting van het totale buitenterrein voor zijn rekening neemt.

Hoewel voor infrabouwers prekend, kon De Boer niet om de problemen in de woningbouw heen. “De mensen moeten even een zetje krijgen om tot aankoop over te gaan. We weten wel dat er tot 2020 nog zo’n 500.000 woningen nodig zijn”, zei zij troostend.

Ze vindt het nog te vroeg om nu al te oordelen over de effecten van de verlaging van de verhuisboete. “De NVM verwachtte een stijging van de verkopen met 10 procent. Nu klagen ze dat het slechts 4 procent is. Het is echter nog steeds een plus. Volgend jaar moeten we maar eens kijken wat het effect is geweest”, aldus het Kamerlid.

MKB Infra-voorzitter Daan Stuit bleek met stomheid geslagen door de opmerking van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Die verklaarde vorige week dat de bouwsector het dal achter zich lijkt te laten. “Ik hoop wel dat de bewindsman zich realiseert dat hij door deze regeling te stoppen, een aantal werklozen op zijn geweten zal hebben”, zei Stuit.

Reageer op dit artikel