nieuws

Tata werkt aan warme, lichtgevende wand

bouwbreed Premium

Tata werkt aan warme, lichtgevende wand

Onderzoekers van Tata Steel en de Britse Universiteit van Swansea werken aan wanden die warmte en licht genereren.

De wanden worden gemaakt van staal en glas en zijn bedoeld voor de renovatie. Eén van de onderzochte systemen verwarmen ruimten door middel van elektriciteit en een polymeercoating. De stroomsterkte bepaalt de temperatuur. Op een vergelijkbare manier zouden wanden ruimten kunnen verlichten.

In het laboratorium werken de technieken volgens de onderzoekers inmiddels naar behoren. De nadruk ligt nu op het maken van handelsproducten. Die kunnen worden geproduceerd met een techniek die het midden houdt tussen printen en coaten. De onderzoekers denken daar in de loop van het volgende jaar mee te kunnen beginnen.

Lees op de site van de universiteit van Swansea meer over het onderzoek naar wanden die warmte en licht genereren

Reageer op dit artikel