nieuws

Steden willen meer Europese gelden

bouwbreed Premium

-Den Haag en de steden Oslo, Berlijn, Porto, Dresden en de Britse plaats Preston pleiten voor meer Europese steun bij de aanpak van de grotestedenproblematiek. De gemeenten willen meer geld voor onder meer werkgelegenheids- en veiligheidsprojecten, opleidingen en het opknappen van verwaarloosde woningen. Tijdens een bezoek van Euro-Commissaris regionaal beleid Johannes Hahn hield de Haagse […]

-Den Haag en de steden Oslo, Berlijn, Porto, Dresden en de Britse plaats Preston pleiten voor meer Europese steun bij de aanpak van de grotestedenproblematiek. De gemeenten willen meer geld voor onder meer werkgelegenheids- en veiligheidsprojecten, opleidingen en het opknappen van verwaarloosde woningen.

Tijdens een bezoek van Euro-Commissaris regionaal beleid Johannes Hahn hield de Haagse wethouder Henk Kool dit pleidooi. Behalve meer geld willend de steden ook meer samenhang bij de Europese Unie bij de aanpak van de stedenproblematiek. Bovendien moeten de verschillende Europese fondsen gecombineerd worden ingezet. De afgelopen jaren heeft Den Haag zo’n 30 miljoen gekregen van Brussel.

Reageer op dit artikel